Hluboká nad Vltavou


Oznámení - Krajské a senátní volby 2012.

07.10.2012 22:09

Vážení občané,

ve dnech 12. a 13. října se budou konat volby do krajského zastupitelstva Jihočeského kraje a do senátu ČR.

Volby se uskuteční v pátek 12.října 2012 od 14.00 do 22.00 a v sobotu 13.října 2012  od 08.00 do 14.00.

Volebním místem pro volební okrsek Munice - voliče s trvalým místem pobytu v obci Munice - je restaurace Munice na návsi.

Volební lístky obdrží každý volič do své poštovní schránky v místě trvalého bydliště. Pokud je nedostane, může si vyzvednout obálku s volebními lístky až ve volební místnosti.

Volič si ze všech lístků s kandidátkami může vybrat pouze  jeden, to znamená - musí zvolit jen jednu stranu, koalici nebo hnutí. Vložení lístku s vybranou kandidátkou koalice, strany či hnutí musí volič uskutečnit "za plentou" ve volební místnosti. Tam vloží lístek do přidělené obálky a tu vhodí do zapečetěné volební urny.

Preferenční hlasy se při krajských volbách "udělují" pouze v rámci jedné kandidátky. To znamená - vyberete si kandidátní listinu č.xx a v té můžete přidělit svým oblíbeným kandidátům hlas.

V rámci zvolené kandidátní listiny - strany - můžete zaškrtnout pouze 4 preferenční hlasy kandidátům, které preferujete.

V krajských volbách platí pětiprocentní hranice pro vstup do zastupitelstva. To znamená, že počet všech kandidátek jednoho subjektu musí být větší než je 5% z celkového počtu všech platně odevzdaných hlasovacích lístků v celém kraji.

—————

Zpět